Hãy nhập câu hỏi của bạn vào đây, nếu là tài khoản VIP, bạn sẽ được ưu tiên trả lời.
Đáp án: B
Giải thích: Thông tin ở đoạn 3: Pho Ganh is so delicious; its broth looks like pure water, but it has bold flavor of soft sliced beef.
Dịch: Dịch: Phở Ganh rất ngon; nước dùng của nó trông giống như nước tinh khiết, nhưng nó có hương vị đậm đà của thịt bò thái lát mềm.
1 - d. snack = a small meal, usually eaten in a hurry
(bữa ăn nhẹ = một bữa ăn nhỏ, thường ăn vội vàng)
2 - b. taste = the flavour of something
(mùi vị = hương vị của một cái gì đó)
3 - c. broth = soup made by boiling bones, meat, etc. and vegetables in water
(nước dùng = canh được luộc bằng xương, thịt, và rau trong nước)
4 - a. stewing = cooking something slowly, often in water
(hầm = nấu một cái gì đó từ từ, thường xuyên trong nước)
5 - e. boneless = without bones
(không xương = không có xương)
Tạm dịch:
Phở là một món ăn truyền thống đặc biệt của Việt Nam. Thành phần chính của nó là mì gạo và những lát thịt bò hoặc thịt gà. Đây là một trong những món ăn phổ biến nhất mà bạn sẽ tìm thấy ở Việt Nam. Người ta thưởng thức phở vào mọi thời điểm trong ngày, kể cả để ăn khuya. Phở có một hương vị rất đặc biệt. Sợi phở được làm từ loại gạo ngon nhất. Có hai loại phở chính: phở bò và phở gà. Nước dùng cho phở được hầm bằng xương bò hoặc xương gà trong một thời gian dài trong một chiếc nồi to. Thịt (bò, gà) ăn kèm với phở được rút xương và cắt thành từng lát mỏng ... Thật là ngon! Hãy kể cho tôi nghe về một món ăn phổ biến trong khu vực của bạn!
Được đăng bởi Phong vào ngày 22 tháng 2 lúc 5:30 chiều.
- snack (n): bữa ăn nhẹ
- taste (n): mùi vị
- broth (n): nước dùng
- stewing (n): hầm
- boneless (adj): không có xương
Đáp án: A
Giải thích: Thông tin ở đoạn 1: Rice noodles are served in a bowl of beef or chicken broth, with thin slices of beef or chicken and herbs or green onions.
Dịch: Mì gạo được phục vụ trong một bát nước dùng thịt bò hoặc thịt gà, với những lát thịt bò hoặc thịt gà mỏng và rau thơm hoặc hành lá.
Đáp án: B
Giải thích: Thông tin ở đoạn 1: Pho, one of the most popular traditional dishes in Vietnam, can be found everywhere - from humble street stalls to classy hotels.
Dịch: Phở, một trong những món ăn truyền thống phổ biến nhất ở Việt Nam, có thể được tìm thấy ở khắp mọi nơi - từ các quầy hàng khiêm tốn đến các khách sạn sang trọng.
1. A (Vietnamese food culture varies by regions from the.....each regions.)
2. C (In Northern Vietnam, food is characterized by light and balanced)
3. B (The regional cuisine of Central Vietnam is famous for its spicy food. Hue cuisine is typical Central Vietnam's food culture. Food in the region is often used with....etc.)
4. D (Particularly, Southerners are favored of sugar, they add sugar in almost dishes.)
5. B (Then, food culture in Northern Vietnam became popular in Central and Southern Vietnam with suitable flavors in each regions)
1. It is considered that Vietnamese cuisine __________.
a.originated from the North
b.became more and more popular
c.always combines taste and colour
d.can be found only in Northern Vietnam
2. What are the features of Northern Vietnamese food?
a. It’s delicious and healthy. b. It’s sweet and sour.
c.It’s light and balanced. d. It’s a bit fatty and salty.
3. Hue cuisine is notable for its __________.
a. colorful food b. spicy taste c. bitter taste d. light flavor
4. In Southern Vietnam, __________.
a.the warm weather makes it hard to plant fruit and vegetables
b.fresh herbs are always used in cooking
c.people love sweet food
d.sugar is often added to dishes
5. Which of the followings is NOT true?
a.Food in Vietnam changes region to region.
b.Southerners do not like northern food due to its light flavor.
c.Chill peppers and shrimp sauces are among the frequently used ingredients.
d.Bun Bo Hue is a typical dish of the Central Vietnam cuisine
1 Broth is a special kind of soup with good taste .
2 Fish and chip , Pho are traditional dishes of England and north Vietnam .