Hãy nhập câu hỏi của bạn vào đây, nếu là tài khoản VIP, bạn sẽ được ưu tiên trả lời.
Đáp án: A
Giải thích: Thông tin ở đoạn 2: Chung cake is made from sticky rice, pork, green beans, pepper and onions.
Dịch: Bánh chung được làm từ gạo nếp, thịt lợn, đậu xanh, hạt tiêu và hành.
If you go to the central Vietnamese city of Hue, you must try Bun Bo Hue. Basically, it's also a kind of soup with .noodle.., like Pho but it has distinctive taste and ..ingredients.. First, sauce and shrimp sauce are .supplied.. to the broth to bring its flavour. There are pork leg, pork meatballs, slice of ..., and lots of fresh herbs. It's also served with some pig blood cubes. It's quite .delicious.., especialy if you have it in the local taste. There are many variations of Bun Bo Hue, but it's better to taste it in Hue.
1. Yes, it is.
2. It is made from sticky rice, beans, pork and other ingredients.
3. Lang Liêu was a prince of the last king of the Sixth Hùng Dynasty, who became the successor thanks to his creation of bánh chưng and bánh giầy.
4. In Tet holiday
5. It takes about 12 or 14 hours to boil bánh chưng
1. Yes, it is.
2. It is made from sticky rice, beans, pork and other ingredients.
3. Lang Liêu was a prince of the last king of the Sixth Hùng Dynasty, who became the successor thanks to his creation of bánh chưng and bánh giầy.
4. In Tet holiday
5. It takes about 12 or 14 hours to boil bánh chưng
Statements | True | False |
0. Bánh chưng is a traditional Vietnamese rice cake | T |
|
1. Bánh chưng is made from sticky rice, beans, pork and other ingredients. | T |
|
2. Lang Liêu is a prince of the first king of the Sixth Hùng Dynasty. |
| F |
3. Making bánh chưng for Tet Holiday is a tradition of Vietnam. | T |
|
4. It takes at least a day to boil bánh chưng. |
| F |
Đáp án: A
Giải thích: Thông tin ở đoạn 1: It has become an irreplaceable cake of Vietnamese people at Tet and King Hung's anniversary (10th March of the Lunar calendar).
Dịch: Nó đã trở thành một chiếc bánh không thể thay thế của người dân Việt Nam vào dịp Tết và kỷ niệm của vua Hùng (mùng 10 tháng 3 âm lịch).
Đáp án: B
Giải thích: Thông tin ở đoạn 3: Nowadays, in some big cities, the busy life of modern society prevents people from preparing the cake, however, the habit of worship ancestors with Chung cake never changes.
Dịch: Ngày nay, ở một số thành phố lớn, cuộc sống bận rộn của xã hội hiện đại ngăn cản mọi người chuẩn bị bánh, tuy nhiên, thói quen thờ cúng tổ tiên với bánh Chung không bao giờ thay đổi.
Đáp án: B
Giải thích: Thông tin ở đoạn 2: The cake will be boiled for about 12 hours over a wood burning stove.
Dịch: Bánh sẽ được đun sôi trong khoảng 12 giờ trên bếp lò đốt củi.
Đáp án: B
Giải thích: Thông tin ở đoạn 1: According to the legend, Chung cake was invented by Prince Lang Lieu - the 18th Prince of Hung Emperor, in the contest of looking for new Emperor.
Dịch: Theo truyền thuyết, bánh Chung được phát minh bởi Hoàng tử Lang Liêu - Hoàng tử thứ 18 của Hoàng đế Hùng, trong cuộc thi tìm kiếm Hoàng đế mới.
Vietnamese cuisine encompasses the foods and beverages of Vietnam, and features a combination of five fundamental tastes (Vietnamese: ngũ vị) in the overall meal.[1] Each Vietnamese dish has a distinctive flavor which reflects one or more of these elements. Common ingredients include fish sauce, shrimp paste, soy sauce, rice, fresh herbs, fruit and vegetables. Vietnamese recipes use lemongrass, ginger, mint, Vietnamese mint, long coriander, Saigon cinnamon, bird's eye chili, lime, and Thai basil leaves.[2] Traditional Vietnamese cooking is greatly admired for its fresh ingredients, minimal use of dairy and oil, complementary textures, and reliance on herbs and vegetables. With the balance between fresh herbs and meats and a selective use of spices to reach a fine taste, Vietnamese food is considered one of the healthiest cuisines worldwide.[